Barbařinské dortíčky

Barbařinské dortíčky

Ingredience

160 g másla

160 g hladké mouky

100 g mletých vlašských ořechů

80 g cukru moučka

1 lžíce kakaa

Trocha vanilkového cukru

Na ozdobení rybízová marmeláda, čokoláda, vlašské ořechy nebo lentilky

Postup

Máslo nechejte při pokojové teplotě změknout. Potom zpracujte s oběma druhy cukru, ořechy, kakaem a moukou v těsto. Nechejte odpočinout v lednici nejlépe do druhého dne. Další den ukrojte část těsta a na pomoučené ploše ho vyválejte na placku tenkou asi tři milimetry. Pracujte rychle, postupně se čím dál víc lepí. Vykrajujte kolečka, položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 160 stupňů asi sedm až deset minut. Postupně zpracujte všechno těsto. Vychladlá kolečka k sobě slepte marmeládou, polijte rozpuštěnou čokoládou a ozdobte polovinou vlašského ořechu nebo lentilkou.

Barbařinské dortíčky

Sdílejte to dál světu.

Autor příspěvku: redakce

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *