Betonový plot cena, to vás bude zajímat v první řadě. Bývá nižší, než v případě, že se rozhodnete stavět z klasických stavebních materiálů mokrým zděním, ať už jsou to kameny, betonové kvádry a bloky, tvárnice nebo pálené cihly. Podstatné je, že nepotřebujete vytvářet hluboké základy pro pokládání první řady zdiva, u betonových plotů se vše odvíjí od posazení sloupků, pouze ty se betonují pod úroveň zemského povrchu, zatímco desky se pouze zasunou do drážek a i bez malty a lepidel vytvoří souvislou stěnu.

břečťan na zdi

Bezpečné zázemí – to je jeden z hlavních důvodů, proč se lidé o tento způsob oplocení pozemku zajímají. Skryjete tak před zraky okolních pozorovatelů vše, co na své zahradě máte, a zároveň lze takto vyřešit pohled nežádoucím směrem např. na průmyslové stavby či okolní zástavbu ve vaší blízkosti. Výška oplocení bývá standardně 150 – 200 cm, maximální výška je 250 cm.

Žádné nátěry, žádná penetrace – materiál betonových plotů je koncipován tak, aby snesl povětrnostní zásah a výkyvy teplot, nevadí mu silné mrazy, sněhová pokrývka, déšť, silný vítr ani ostré slunce. Eroze výrobků je minimální a jejich trvanlivost dosahuje několika desítek let, uvádí se přibližně, že jde o dobu 40 let.

rostliny na zdi

Barevné kombinace – prefabrikáty se vyrábí odléváním do tvarových forem a odlitky nabízí více barevných možností. Můžete oplocení sestavit v jedné barvě anebo barvy mezi sebou střídat jako šachovnici anebo střídavě měnit barvu u jednotlivých polí.

Beton a dřevo – je také častý způsob, jak váš pozemek zkrášlit a vylepšit. Z betonu se vytvoří pouze spodní vrstva do výšky půl metru nebo jednoho metru a na ni se jako nástavba do drážek zasunou našikmo pokládané či rovné dřevěné latě. Jak takové řešení vypadá, můžete poměrně snadno vyhledat na Internetu. Beton dobře vynikne vůči dřevu zejména v kontrastních barvách.