americké brambory

Americké brambory a bylinkový steak

Americké brambory a bylinkový steak

Příprava cca 40 minut

Suroviny na 2 porce

–          4 velké brambory

–          2 silné plátky vepřové plece

–          hrst fazolových lusků

–          koření americké brambory

–          sůl, pepř

–          tymián nebo steakové koření

–          slunečnicový olej

–          pečící papír

–          alobal

–          igelitový sáček

1. Nahřejeme troubu na 180 stupňů. Oškrábeme brambory, nakrájíme na měsíčky.V misce smícháme s kořením americké brambory a polévkovou lžící oleje. Poté rozložíme na pečící papír na pekáč a pečeme 30 minut.

2. Vepřovou plec z obou stran lehce naklepeme pod igelitovým sáčkem paličkou na maso. Dle oka osolíme, opepříme a přidáme steakové koření nebo tymián. Rozpálíme olej na pánvi.

3. Fazolové lusky nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vroucí vodě cca 20 minut.

4. Na rozpálené pánvi pečeme zprudka okořeněné maso, 4 minuty z každé strany. Poté maso zabalíme do alobalu, aby se nám vytvořila šťáva.

5. Ohřejeme talíře v mikrovlnné troubě. Naservírujeme brambory, fazolové lusky a nakonec maso z alobalu, které polejeme šťávou.

Dobrou chuť!

americké brambory


Reklama pod tímto článkem za 50 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Sdílejte to dál světu.

Autor příspěvku: redakce

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *