beetroot-

Salát z červené řepy (s mrkví, jablky, křenem)

Složení:

2,0 kg uvařené,

oloupané červené řepy – nakrájet na drobnější nudličky,

0,75 – 1,0 kg ovařené mrkve, né úplně naměkko – nastrouhat na hrubém struhadle,

0,5 – 0,75 – 1,0 kg jablíček – nakrájet na drobné nudličky,

křen – křenu dát dle chuti, né moc, nastrouhat jej najemno

Nálev:

Kterak na okurky, ale bez koření! Mohlo by to být například: 1,30 l vody 0,5 l octa – nejlepší je ocet bzenecký 65 g soli 250 g cukru

Postup:

Směs promíchat, dát do menších skleniček, trochu sklepat a mírně umáčknout, zalít nálevem. Do každé skleničky se může dát1 lžička oleje – chuť je pak jemnější, ale nemusí! Sterilizujeme asi 15 – 20 min. při 85°C, podle velikosti skleniček. Chce to upravit si recepis dle vlastní chuti.



Všiml sis? Reklamní odkaz napořád jen za 50 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Sdílejte to dál světu.

Autor příspěvku: redakce

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *