rizoto, řepa, rýže,

Řepové rizoto

Suroviny:

1 menší červená řepa

kulatozrnná rýže

olivový olej

zeleninový/masový vývar

máslo

sůl

parmezán (sýr parmezánového typu)

 

Do hrnce nalijeme trochu olivového oleje, který necháme mírně rozpálit. Vsypeme požadované množství kulatozrnné rýže (cca 1 větší šálek na osobu) a lehce ji na oleji osmahneme. Osmahnuté kousky by měly zbělat. Poté zalijeme vývarem tak, aby hladina tekutiny byla cca 1 cm na rýži. Vaříme na mírném plameni.

Mezitím oloupeme řepu a nakrájíme ji na malé, asi 5 mm velké kostičky. Jakmile se první dávka vývaru vstřebá do rýže, vsypeme dovnitř připravenou řepu a opět podlijeme vývarem. Vývar dosolíme, protože řepa značnou část soli vstřebá do sebe. Podlévání opakujeme do té doby, než je rýže měkká, což je při množství rýže pro dvě až tři osoby zhruba půl hodiny. Během přípravy je třeba rizoto občas pořádně promíchat.

Jakmile odstavíme hrnec z plamene, vmícháme do rizota pár kousků másla. Díky němu získá rýže krásně vláčnou konzistenci. Na závěr posypeme strouhaným parmezánem.



Reklama pod tímto článkem za 50 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Sdílejte to dál světu.

Autor příspěvku: redakce

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *